HOME          BLOG
         OVER ONS
         SAFARIS
         BERGEN
         LOCAL LIFE
       ZANZIBAR
                 CONTACT
Marion & Ben

Serengeti|Ngorongoro Krater|Manyara|Tarangire|Arusha|Ngorongoro Conservation Area|Lake Ndutu|Enduimet|Lake Natron

Nationale Parken & Bezienswaardigheden

Serengeti Nationaal Park

SerengetiMagnifiek Serengeti NP is het grootste Nationale Park van Tanzania met een gebied dat 15.000 km ² omvat. Wereldwijd is het bekend om de grote migratie van de gnoes, de grootste migratie in de wereld. Elk jaar, reizen miljoenen gnoes in een cirkel door het Serengeti ecosysteem (bestaande uit Serengeti NP, Ngorongoro Conservation Area, Maasai Mara in Kenia en enkele private game reserves) op zoek naar vruchtbare grond en water. In het begin van het jaar zijn de wonderlijke zuidelijke eindeloze vlaktes van Serengeti NP vol met wildebeesten van waaruit zij migreren in de noordelijke richting. Het noordelijke deel van Serengeti NP bestaat uit struik savanne. Het is echter niet alleen de migratie die de Serengeti aantrekkelijk maakt. In Serengeti NP vindt u bijna alle dieren. Voornamelijk vindt u leeuwen, olifanten, verschillende soorten gazellen, gnoes, zebra's, giraffen, buffels, jachtluipaarden, hyena's, nijlpaarden en vele soorten vogels. Als u geluk hebt, ontmoet u een luipaard.

Voor meer informatie over Serengeti NP, bezoek de website van de Tanzaniaanse Nationale Parken.

naar boven

Ngorongoro Krater

Ngorongoro CraterDe unieke Ngorongoro krater is onderdeel van een groter gebied dat Ngorongoro Conservation Area wordt genoemd. Het gebied bevat een aantal uitgedoofde vulkanen, kraters en caldera´s (ingestorte kraters) waarvan de Ngorongoro Krater het meest bekend is. De kraterwand is 600 meter op zijn hoogst en de krater vloer ligt op een hoogte van 2000 meter en heeft een doorsnee van 20 km in de lengte. U kunt de krater bezoeken met de auto en het heeft een hoge dichtheid van wilde dieren waaronder olifanten met grote slagtanden, buffels, zebra's, leeuwen, jachtluipaarden, hyena's, gnoes en grote vogels zoals ooievaars en traps. In de krater heeft u een grote kans op het zien van een neushoorn. Ook is dit de meest waarschijnlijke plek waar we u de caracal (Afrikaanse lynx) kunnen laten zien. Er zijn een sodameer, het meer Magadi, en een zoetwaterbron, Ngoitokitok en een bos, genaamd Lerai bos.

Back upnaar boven

Manyara National Park

Manyara NPHet buitengewone Lake Manyara NP is vooral bekend om zijn meer, dat veel vogels aantrekt. Echter, de andere delen van het park zijn ook de moeite waard. Bovenaan de wand van de Grote Slenk, vindt u een prachtig uitzicht over het park. Aan de kant van de wand, is een regenwoudachtig gebied met veel apen en u hebt hier een grote kans om ‘boomklimmende leeuwen’ te zien. Tussen het bos en het meer, is een savanne met grazende zebra's en gnoes. Het meer wordt roze in het regenseizoen, als gevolg van de flamingo's die er verblijven. Andere interessante plaatsen zijn de nijlpaardpoel met een grote hoeveelheid vogels en de heet water bronnen.
Voor meer informatie over Manyara NP, bezoek de website van de Tanzaniaanse Nationale Parken.

Back upnaar boven

Tarangire National Park

Tarangire NPHet met baobabs bezaaide Tarangire NP ligt dicht bij Manyara NP en staat bekend om zijn grote populaties van olifanten. Ze zijn vaak te vinden in de rivierbeddingen van de Tarangire rivier op zoek naar water. Een ander kenmerk van dit park is het enorme aantal grote baobabs. In het droge seizoen lijken ze op omgekeerde bomen met de wortels in de lucht en in het natte seizoen is hun uiterlijk compleet anders met een enorme hoeveelheid groene bladeren. Bijna alle andere wilde dieren zijn hier te vinden. Er is hier ook een kans op het vinden van ‘boomklimmende leeuwen’. Een erg mooi gebied binnen Tarangire is de Salilei swamp (Salilei moeras), een enorme vlakte met rollende heuvels eromheen.

Back upnaar boven

Arusha National Park

Arusha NPArusha NP wordt vaak over het hoofd gezien want het is klein en een beetje uit de route van de andere parken. Echter, een bezoek aan dit park is zeer de moeite waard. Hoewel het klein is, is er een regenwoud, een klein savanne, meren en dat allemaal met Mount Meru op de achtergrond. Hoewel er luipaarden zouden moeten zijn, zijn katachtigen niet te zien in dit park, maar veel grazers en giraffen kunnen gemakkelijk van dichtbij gezien worden. In het bos, vindt u verschillende soorten apen, zoals blauwe apen en zwart-witte Colobus apen. Als u geluk heeft zult u plotseling oog in oog staan met een kudde olifanten. Een andere interessante bezienswaardigheid zijn de Momella meren met een rijk vogelleven.
Voor meer informatie over Arusha NP, bezoek de website van de Tanzaniaanse Nationale Parken.

back upnaar boven

Andere interessante bestemmingen

Ngorongoro Conservation Area

Ngorongoro Conservation AreaVeel mensen kennen Ngorongoro Krater met zijn grote concentratie van wilde dieren, maar kennen niet de andere schoonheden van de Ngorongoro Conservation Area. Het gebied bestaat uit verschillende bergen, kraters en caldera's. Olmoti Krater fungeert als het belangrijkste stroomgebied in de omgeving. Het werkt als een spons en het water stort zich over een zwakke plek in de krater waar het een prachtige waterval vormt van ongeveer 100 meter hoog. Een andere spectaculaire krater is Embakaai Krater. Het is misschien wel de mooiste plek in het hele gebied. De combinatie van een in-mist-gehuld-gebied en een emeraldblauw gekleurd meer geeft u een sprookjesachtige sfeer. Andere interessante plaatsen zijn de Lolmalasin Krater, Oldoinyo Lengai, de Gol bergen, Ilkarian Gorge, Nasera Rock en Lake Ndutu. Allen kunnen te voet of met de auto worden bezocht.
Vind meer informatie op de website van de Ngorongoro Conservation Authority.

Back upnaar boven

Lake Ndutu

Lake NdutuOogverblindend Lake Ndutu is gelegen op de grens van de Ngorongoro Conservation Area en Serengeti NP. Het is het mooist om te bezoeken in februari als de wildebeesten migratie zich in dit gebied bevindt. Honderden op hol geslagen wildebeesten, stampende door het ondiepe water van het meer, is een niet te missen beeld. Gedurende die tijd is er een grote kans op het vinden van de grote katten zoals leeuwen en jachtluipaarden. In Lake Ndutu kunt u de dieren van zeer dichtbij zien, natuurlijk zonder ze te storen. Er zijn verschillende mobiele kampen waar u kunt overnachten.
Voor meer informatie, bezoek de website van de Ngorongoro Conservation Authority.

Back upnaar boven

Enduimet

Lake NdutuEnduimet is een wildlife management area tussen Mount Kilimanjaro en Mount Meru. Het rijkt tot aan de grens met Kenia bij Amboseli National Park en vormt daardoor een natuurlijke corridor voor migrerende olifanten tussen Arusha National Park en Amboseli National Park in Kenia. Enduimet is puur, natuurlijk is nog niet veel aangedaan door toerisme. Je zult hier ook dieren aantreffen die je niet veel ziet in andere parken zoals de grote en kleine koedoe, de gerenoek en zelfs oryx. Andere dieren zijn jachtluipaarden en grazers zoals gnoes, zebras, giraffen, gazellen en impalas. Met Kilimanjaro en Meru op  de achtergrond vormt het gebied een unieke plek voor fantastische uitzichten en wonderlijke fotografie mogelijkheden. Omdat dit een wildlife management gebied,  zul je er ook de Maasai aantreffen. Tijdens de game drives zul je vaak enorme kuddes vee zien gevolgd door een Maasai jongen of man. Aangezien er geen leeuwen of luipaarden zijn is het beid ook erg geschikt voor fietssafaris. Je kunt overnachten op simpele campings of in de prachtige lodges in het gebied waarvan de meesten een Maasai thema hebben. 

Back upgo up

Lake Natron

Lake NatronLake Natron is een ondiep zoutmeer dat zeer aantrekkelijk is voor flamingo's. Als ze er zijn, wordt het meer volledig roze. Het is in de buurt van Oldoinyo Lengai en samen vormen ze een mooi paar in het landschap. Daarom worden deze vaak samen in een trip bezocht.

Back upnaar boven