Zebra's on the outskirt of the Serengeti desert

Wild Safari

Culture during a safariSafari betekent ‘reis’ in het Kiswahili Onze safari's bestaand uit verschillende onderdelen. Het belangrijkste onderdeel is het rijden door de nationale parken of natuurgebieden op zoek naar wilde dieren, ook wel 'game' genoemd. Tijdens een safari onderneemt u verschillende gamedrives. Gamedrives worden afgewisseld met andere tours zoals culturele tours of trektochten.

Hieronder vindt u een aantal interessante suggesties voor een drie, vijf of tien daagse safari. Dit zijn slechts voorbeelden. Wij maken samen met u een individuele route op basis van uw persoonlijke wensen.

Driedaagse safari naar Tarangire NP, Ngorongoro Krater en Manyara NP


TarangireDag 1: ‘s Ochtends komt uw chauffeur/gids u ophalen van uw accommodatie of van het vliegveld. Hij zal u van Moshi/Arusha naar Tarangire NP brengen, al rijdend door het prachtige landschap van Noordelijk Tanzania. In Tarangire zult u een game drive met picknick lunch ondernemen. U zult daar grote kuddes olifanten vinden en veel baobabs omgeven door andere wilde dieren. Diner en overnachting op Jambo camping of in Maramboi lodge (of een plaats van uw voorkeur).

Dag 2: Na het ontbijt rijden we door het prachtige landschap van de Grote Slenk en de wand ervan naar de Ngorongoro krater. Geniet een volle dag van een gamedrive in Ngorongoro Krater met een picknick lunch aan de Ngoitokitok bron in de krater. Hopelijk vindt u de zwarte neushoorn. Diner en overnachting op Simba Camping of in Bougainvillea Lodge (of een plaats van uw voorkeur).

Dag 3: Na het ontbijt rijden we naar Lake Manyara NP. Er zal een Game drive zijn in Manyara NP. Als u geluk heeft ziet u boomklimmende leeuwen. Daarna gaan we terug naar de accommodatie voor een lekkere warme lunch. In de middag rijdt u terug naar uw accommodatie in Moshi / Arusha.

Vijfdaagse safari naar NP / Manyara NP, Serengeti NP en Ngorongoro Krater Tarangire

Ngorongoro Dag 1: ‘s Ochtends komt uw chauffeur/gids u ophalen van uw accommodatie of van het vliegveld. Hij zal u naar Tarangire NP met zijn grote baobabs brengen of naar Manyara NP met een roze-gekleurd meer vol flamingo's. Geniet van een game drive met picknick lunch in Tarangire NP of Manyara NP. Diner en overnachting op Panorama View camping of in Lake Manyara Hotel, beide met een mooi uitzicht over Manyara park (of een andere plaats van uw voorkeur).

Dag 2: Na het ontbijt rijden we naar Serengeti NP. Op de weg komen we langs een uitzichtpunt op de rand van de Ngorongoro krater, waar u een prachtig uitzicht op de krater heeft. Game drive en-route door de eindeloze vlaktes van de Serengeti naar Seronera in het centrum van het park. Picknick lunch in Naabi Hill Gate omringd door vele spreeuwen. Diner en overnachting op Seronera camping of in Seronera lodge (of een andere plaats van uw voorkeur).

Dag 3: Na het ontbijt starten we een volle dag game drive in Serengeti NP op zoek naar een luipaard. Ook komt u langs de grote ruikende Retimna nijlpaardpoel. Het is verbazingwekkend om zo veel nijlpaarden bij elkaar te zien zonnebaden. Picknick lunch op de camping of lodge. Diner en overnachting op Seronera camping of in Seronera lodge (of een andere plaats van uw voorkeur).

Lion on the plains of the Serengeti

Dag 4: Vroeg in de ochtend starten we een game drive in Serengeti NP tot het middaguur. U zult waarschijnlijk een van de mooiste zonsopgangen van uw leven zien. Omdat u de camping verlaat net voor zonsopgang, kunt u het geluk hebben om een jagende leeuw te zien. Smakelijke brunch op de camping of lunch in de lodge. Rit naar het Ngorongoro gebied. Onderweg ziet u waarschijnlijk enkele leeuwen op de rotsen, de zogenaamde kopjes. Diner en overnachting op Simba camping of in Ngorongoro Wildlife Lodge (of een andere plaats van uw voorkeur).

Dag 5: In de ochtend maken we een game drive in Ngorongoro Krater waar zich een hoge concentratie dieren per vierkante kilometer bevinden. Hopelijk zult u van dichtbij een neushoorn zien. Geniet van een heerlijke Lunch op de camping of lodge. Nadat we het Ngorongoro gebied verlaten, rijden we terug naar uw accommodatie in Moshi / Arusha.

Tiendaagse safari naar Arusha NP, Manyara NP, Ngorongoro Krater, Serengeti NP, Lake Natron, Oldoinyo Lengai en Tarangire NP

Manyara NPDag 1: ‘s Ochtends komt uw chauffeur/gids u ophalen van uw accommodatie of van het vliegveld. We rijden dan we van Moshi / Arusha naar Arusha NP. Game drive in Arusha NP en picknick lunch met uitzicht op de Momella meren. In Arusha NP kunt u (onder begeleiding) gaan wandelen of kanoën. Dat is een heel andere speciale safari-ervaring. Diner en overnachting op Colobus camping of in Ngurdoto Mountain Lodge (of een andere plaats van uw keuze).

Dag 2: Na het ontbijt rijden we door een gebied waar de Maasai leven naar Manyara NP. Er zal een game drive met picknick lunch in Manyara NP zijn. Let erop dat de apen niet uw broodje te pakken krijgen en geniet van alle kleurrijke vogels. In Lake Manyara NP kunt u kanoën, indien het waterniveau dit toelaat. Diner en overnachting op Twiga camping of in Lodge (of een andere plaats van uw keuze).


Dag 3: Hele dag in het Maasai dorp Mto wa Mbu (dat betekent Muggen Rivier) met de mogelijkheid om een culturele wandeltour naar verschillende stammen, waaronder Maasai en / of een fiets safari te doen aan de rand van Lake Manyara NP. Wanneer u gaat fietsen, ziet u de dieren vanuit een heel ander perspectief. Diner en overnachting op Twiga camping of in Lodge (of een andere plaats van uw keuze).

RhinoDag 4: Na het ontbijt rijden we door de hooglanden rond Karatu naar het Ngorongoro gebied. Game drive in de Ngorongoro krater op zoek naar de zwarte neushoorn. Als er geen neushoorn te zien is, zult u in ieder geval beloond worden met het grote aantal andere wilde dieren. Lunch in de krater bij de Ngoitokitok bron. Diner en overnachting op Simba camping of in Rhino Lodge (of een andere plaats van uw keuze).

Dag 5: Na het ontbijt rijden we naar Serengeti NP. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan Oldupai Gorge om fossielen en botten van onze voorouders te zien. Eén van de plaatsen in Afrika met overblijfselen van de eerste mens. Game drive en-route door de eindeloze vlakten naar Seronera in het centrum van Serengeti NP. Picknick lunch in Naabi Hill Gate. Misschien voegt een olifant zich bij u voor de lunch. Diner en overnachting op Seronera Camping of in Ngome Tented Lodge (of een andere plaats van uw keuze).

Dag 6: In de vroege ochtend kunt u een adembenemende ballonvaart inclusief champagne ontbijt in het park maken. Na het ontbijt is er een volle dag game drive in Serengeti NP om in ieder geval een luipaard en andere wilde dieren te vinden. Picknick lunch op de camping of lodge of bij een mooi uitzichtpunt in het park. Diner en overnachting op Seronera Camping of in Ngome Tented Lodge (of een andere plaats van uw keuze).

Dag 7: Na het ontbijt rijden we via een andere weg door Serengeti NP naar het Natron gebied met een game drive en-route. Het Natron gebied staat bekend als origineel Maasai gebied omringd door (in)actieve vulkanen. In de middag kunt u een prachtige waterval bezoeken, waar u zelfs kunt zwemmen. Diner en overnachting op Ngare Sero Campsite of in Halisi Tented Camp.

LodgeDag 8: In de nacht kunt u kiezen om de actieve vulkaan Oldoinyo Lengai beklimmen, als de vulkanische omstandigheden dat toelaten. U start dan rond middernacht. Lengai is een actieve vulkaan (2878 m) en de enige vulkaan in de wereld die natrocarbonatiet lava uitstoot, dat zeer vloeibaar is en bijna geen silicium bevat. Voor de lunch bent u terug in uw accommodatie. Na de lunch kunt u een excursie naar Lake Natron doen waar u grote aantallen flamingo’s kunt zien. Lake Natron is een ondiep zoutmeer. Diner en overnachting op Ngare Sero Campsite or Halisi Tented Camp.

Dag 9: Na het ontbijt rijden we terug via de Grote Slenk naar Tarangire NP. Game drive en een picknick lunch in Tarangire NP, met zicht op de Tarangire rivier waar olifanten op zoek zijn naar water. Diner en overnachting op Zion Camping of in Tarangire Safari Lodge (of een andere plaats van uw keuze).

Dag 10: Na het ontbijt, hebben we een game drive in Tarangire NP waar de dieren worden omringd door grote baobabs. Ook hier kunt u een wonderbaarlijke ballonvaart doen. Na de game drive rijden we naar uw accommodatie in Arusha / Moshi.


Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op!